Vacature: vrijwilligers Wereldkeuken


Houd je van koken en eten? Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk met veel afwisseling? Vind je het leuk om mee te denken en bij te dragen aan goed lopende en gezellige bijeenkomsten? Dan zijn we op zoek naar jou!

De Wereldkeuken draait om samen koken, gezellig samen eten en genieten van de rijkdom van het eten uit andere culturen. Elke maand staat een ander land centraal en koken deelnemers onder begeleiding van een gastkok een maaltijd. Na het koken eet iedereen samen. De laatste avond kunnen ook gasten van buiten aanschuiven voor de maaltijd.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger Wereldkeuken maak je deel uit van de werkgroep. De belangrijkste werkzaamheden zijn:

  • 1 x per maand overleg met de werkgroep (niet in de schoolvakanties), over de invulling van het programma.
  • 1 maand (meer mag ook) ben je aanwezig bij de bijeenkomsten (2 in Kerkdriel of 3 in Zaltbommel) en ben je betrokken bij de voorbereiding en uitvoering: Contact met de gastkok over de recepten, waar nodig helpen bij de boodschappen en het ondersteunen van de kok op de bijeenkomsten.

Tijdsinvestering:

Je verbindt je aan 1 maand (meer mag ook): 2 woensdagen van 17.00 – 20.00 uur in Kerkdriel of 3 donderdagen van 17.00 – 20.00 uur in Zaltbommel, plus voorbereidingen en overleg met de werkgroep. Totaal ongeveer 10 -12 uur.

Welke kennis en vaardigheden zijn nodig?

  • Je hebt interesse in de internationale keuken
  • Je bent goed in het omgaan met mensen uit verschillende herkomstlanden
  • Je bent vriendelijk en zorgt voor een goede en ontspannen sfeer tijdens het hele proces.

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?

Als lid van de werkgroep Wereldkeuken zorg je samen met de andere leden en de projectleider voor een mooi maandelijks programma (8 maanden per jaar) en bezorg je veel mensen een leuke, gezellige avond, vol ontmoeting, leren van en met elkaar en niet te vergeten lekker eten uit alle windstreken!

Wat levert het op?

  • Een gedegen inwerkperiode en begeleiding.
  • Je maakt deel uit van een grote groep enthousiaste en deskundige vrijwilligers die werken bij Kompas.
  • Je kunt deelnemen aan gezellige en inhoudelijke themabijeenkomsten voor vrijwilligers.
  • Je hebt toegang tot het grote netwerk van Kompas.

Heb je interesse of wil je meer informatie, neem dan contact op met: Katinka van Bekkum via  katinka.vanbekkum@kompasbommelerwaard.nl.