Vacature: gastheer of gastvrouw


Ben jij gastvrij en sociaal? Word dan gastvrouw of gastheer bij Stichting Kompas!

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk in een gezellige omgeving en vind je het leuk om mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn? Dan zijn we op zoek naar jou!

Bij Kompas in Zaltbommel is altijd wat te doen! Mensen komen naar Kompas voor taal of computerlessen, om andere mensen te ontmoeten, om samen met anderen creatief bezig te zijn, voor vragen over formulieren en voor nog veel meer. Kompas organiseert ook activiteiten op andere plekken in de Bommelerwaard.

Wil jij een bijdrage leveren aan al die mooie activiteiten? Dat kan! Door mensen met open armen ontvangen, te zorgen voor koffie en thee en mee te helpen om ruimtes klaar te maken voor activiteiten.

Als gastvrouw of gastheer zorg je dat bezoekers en deelnemers zich welkom voelen. Ook ontlast je de vrijwilligers die de activiteiten begeleiden of organiseren.

We zoeken meerdere gastvrouwen/gastheren.

Taakomschrijving:

Ben je gastvrij en sociaal en heb je 12 – 16 uur per week tijd (meer mag ook)? Sluit je dan aan bij onze grote vrijwilligersgroep. De belangrijkste taken van de gastvrouw/gastheer zijn:

  • Het binnen laten en ontvangen van mensen
  • Ruimte openen en zo nodig stoelen van de tafels halen
  • Zorgen voor koffie en thee
  • In- en uitruimen van de vaatwasser
  • Andere hand- en spandiensten.

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?
Je zorgt er als gastvrouw/gastheer voor dat mensen zich welkom voelen en dat de vrijwilligers die de activiteiten begeleiden niet alles zelf meer hoeven te doen.

Wat levert het op?
Je maakt deel uit van een grote groep enthousiaste en deskundige vrijwilligers die werken bij Kompas, je kunt deelnemen aan gezellige en inhoudelijke themabijeenkomsten voor vrijwilligers en je hebt toegang tot het grote netwerk van Kompas.

 Wat voor kennis en vaardigheden heb je nodig?

  • Je bent vriendelijk en zorgt voor een goede en ontspannen sfeer
  • Je stapt op mensen af en houdt overzicht, ook als het iets drukker is
  • Je bent goed in het omgaan met mensen uit verschillende herkomstlanden
  • Je kunt zelfstandig aan de slag en je vraagt om hulp als je die nodig hebt.

Heb je interesse of wil je meer informatie, neem dan contact op met Ans Klein Geltink via ans.kleingeltink@kompasbommelerwaard.nl of 06-11252724