Uitreiking van behaalde certificaten


In de week van 11 december waren er drie uitreikmomenten van certificaten. Zo kregen de deelnemers van JobGroep in Zaltbommel hun certificaat voor de deelname aan acht trainingsdagen. In Brakel kregen vier deelneemsters van de cursus Taal Thuis en op School na tien lesweken hun certificaat. Voor het deelnemen aan de Basistraining Taalvrijwilligers Bommelerwaard, bestaande uit vier dagdelen, kregen zes taalvrijwilligers hun certificaat.

Hartelijk gefeliciteerd allemaal!

JobGroep Zaltbommel
JobGroep is voor hulp bij de richting van de loopbaan of studiekeuze. In acht bijeenkomsten gaan de deelnemers samen met de trainer op weg naar een nieuwe baan of opleiding die bij hem/haar past. Voorbeelden van onderwerpen: Wat vind jij belangrijk in je leven en werk? Wat zijn jouw idealen, waarden, talenten en kwaliteiten? Wat helpt jou en wat houdt jou tegen bij het vinden van werk? Hoe gebruik je je eigen netwerk en hoe vergroot je het netwerk? Meer informatie: JobGroep.

Taal Thuis en op School
Taal Thuis en op School is een cursus voor en met ouders van alle basisscholen in de Bommelerwaard. Het is speciaal voor ouders die meer willen weten over hoe ze hun kind kunnen helpen met onder andere hun taalontwikkeling thuis en op school. Dit najaar vond de cursus plaats in Brakel. In het voorjaar van 2024 wordt de cursus weer gegeven in Zaltbommel. Meer informatie: Taal Thuis en op School

Basistraining Taalvrijwilligers Bommelerwaard
De training wordt twee maal per jaar gegeven en bestaat uit 4 dagdelen. Naast het oefenen, krijgen de vrijwilligers tijdens deze training theoretische en praktische inzichten om de praktijk nog beter vorm te geven. Een taalvrijwilliger is heel belangrijk voor deelnemers bij het leren van de Nederlandse taal. Door de training kunnen de vrijwilligers kundiger begeleiden. Meer informatie over Taalvrijwilliger worden: taalvrijwilligers gezocht.