Uitnodiging workshop Aanpak Laaggeletterdheid


In verband met strengere corona-maatregelen vanuit de overheid zijn we genoodzaakt deze workshop te verplaatsen naar een nader te bepalen datum.

Leerhuis Zaltbommel en Taalhuis Maasdriel organiseren een workshop op 19 november.
In Nederland hebben veel mensen moeite met lezen, schrijven en rekenen. Ze hebben daardoor ook vaak moeite met computers en internet. Dat zorgt voor problemen op het werk en thuis. In Nederland gaat het om ongeveer 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder. Als professional en vrijwilliger kom je deze mensen in je werk tegen. Maar hoe herken je of mensen moeite hebben met lezen en schrijven? En waar kunnen deze mensen terecht voor hulp?

Op 19 november organiseren Leerhuis Zaltbommel en Taalhuis Maasdriel voor professionals en vrijwilligers uit verschillende vakgebieden een workshop over laaggeletterdheid. Wij nodigen je van harte uit om je bij onderstaande workshop aan te melden.

19 november | 15.00 – 16.30 uur
Workshop – fysiek te volgen – over Laaggeletterdheid met Marian Janssen – de Goede. Aanpak laaggeletterdheid – Strategieën, tops en tips. Hoe vinden, benaderen en werven we mensen die hun basisvaardigheden willen verbeteren. Mocht de workshop fysiek niet mogelijk zijn dan gaat deze online door.

Inhoud Workshop
Uitleg over de methodiek KLASSE! Uitgangspunten en visie, herkenbaarheid, profielen en wervingsstrategie. Met informatie en werkopdrachten. Marian Janssen-de Goede is al 30 jaar actief in het vakgebied Nederlands als eerste taal (NT1) en schreef het boekje ‘Klasse’. Herkenbaarheid is de basis van werving.

 

Herkenbaarheid is de basis van werving
De methodiek KLASSE! richt zich op de groep Nederlandstalige laaggeletterden. De deelnemer staat centraal. Wil jij meer weten over de methode KLASSE! waarmee je NT1’ers kan vinden, benaderen en werven?

Aan het eind van de presentatie
✅ Ken je uitgangspunten en visie van KLASSE!
✅ Heb je tips/inspiratie gekregen over de wervingsstrategie voor NT1’ers.
✅ Weet je hoe je zelf een camouflagecursus kunt opzetten.
✅ Weet je hoe online programma’s ven Oefenen.nl aansluiten op profielen.

Praktische informatie
Datum: 19 november 2019
Tijd: 15.00 – 16.30 uur
Locatie: volgt nog
Aanmelden: t/m maandag 16 november 2020

Maximum aantal deelnemers:
In verband met de coronamaatregelen kunnen er 25 deelnemers fysiek deelnemen. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om de workshop online te volgen bij grote belangstelling.

Contact Leerhuis Zaltbommel
Joke Verkuijlen / 06 44 61 42 37 / info@leerhuiszaltbommel.nl

Contact Taalhuis Maasdriel
Ellen Bloemscheer / 06 29 46 23 18 / leerpuntmaasdriel@kw1c.nl

Lees hier meer over Leerhuis Zaltbommel: Welkom in het Leerhuis Zaltbommel

Aanmelden voor de workshop kan via onderstaande aanmeldknop.

 

AANMELDEN