Terugblik opening Orange the World


Op donderdagavond 24 november, voorafgaand aan de Raadsvergadering, was er een openingsbijeenkomst van 19.00 tot 20.00 uur op de Markt voor het Stadhuis in Zaltbommel en heeft wethouder Karima Bouchtaoui de campagne Orange The World – die loopt van 25 november tot 10 december – geopend met een oproep om geweld te voorkomen en te stoppen, met een goed verhaal. Daarna hebben verschillende (burger)raadsleden het woord gevoerd, zoals Jeanette Braam (PvdA), Willemien van Gog (VVD), Elke Smulders (D66) en Gepke Kerssen (namens de Raad van Kerken).

In de Raadszaal in Kerkdriel werd iedereen op donderdag 25 november welkom geheten door Sevanne Bouman Beleidsadviseur Welzijn en Cultuur van de gemeente Maasdriel. Helaas was wethouder Sørensen ziek. Vervolgens hebben hier Heleen Verlouw (VVD), Roland Putman (Pastoor Franciscus-parochie) en Thea Thijssen (Voorzitter Kompas Bommelerwaard) het woord gevoerd.

Na de opening, zowel in Zaltbommel als in Kerkdriel konden alle aanwezigen hun handafdruk op het doek zetten. Dat betekent een belofte: om zich in te zetten voor het voorkomen en stoppen van geweld tegen vrouwen en meisjes én veiligheid voor alle vrouwen, mannen en kinderen.

Het voorkomen en stoppen van geweld vraagt medestanders;
De oproep is: Wat gaat u doen in deze periode? Laat het zien en horen!

Vrouwen én mannen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden kunnen dat actief en op verschillende manieren doen in deze periode.

De doeken met handafdrukken zijn te zien in de hal van het gemeentehuis in Kerkdriel en het gemeentekantoor in Zaltbommel. Van 25 november tot en met 10 december hangen overal vlaggen met de tekst ‘Stop Geweld’ zichtbaar op het stadhuis en een aantal kerken in Zaltbommel en Maasdriel.

In januari 2023 komt er een vervolg op de campagne: Themabijeenkomsten over Veiligheid worden in Kerkdriel en Zaltbommel.

De bijeenkomsten werden georganiseerd door de Werkgroep Vrouwen en Veiligheid van Kompas in samenwerking met de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel. Heeft u vragen, wilt u meewerken, neem contact op met Joke Verkuijlen:
joke.verkuijlen@kompasbommelerwaard.nl / 06-44 61 42 37

Info: www.orangetheworld.nl


Meld geweld, om jezelf of anderen te helpen! Voor informatie en spoed – bel gratis – 0800 2000 Als iedere seconde telt: bel 112. https://veiligthuisgelderlandzuid.nl/ – Chat met Veilig Thuis.