Terugblik op 8 maart: Internationale Vrouwendag


Deze geslaagde dag startte met een werkontbijt in het Open Leer Centrum van het Cambium College. Na een inleiding van Thea Thijssen (voorzitter Stichting Kompas) en Ed Goossens (wethouder gemeente Zaltbommel) verzorgde Moniek Pieters, directeur van GGD Gelderland-Zuid, een interessante en interactieve lezing over de ontwikkelingen en verschillen bij vrouwen binnen de gezondheidszorg, waarbij ook de gezondheidsrisico’s voor vrouwen werden belicht.

In de middag was in foyer van de Poorterij een themamiddag “Eigen Kracht is Goud Waard”. Onder leiding van Brigit Groeneveld (journalist Brabants Dagblad) vertelden Karima Badaoui, Serap Can, Beppie Schothorst en Zuliga Dijaf over hun pad, de keuzes, de kansen, de tegenslagen, hun ervaringen en hun successen.

De voorstelling in de Poorterij van Fieke Opdam, cabaretier, was een mooie afsluiting van deze goed bezochte en inspirerende Internationale Vrouwendag in de Bommelerwaard.

Tijdens de gehele dag was er voldoende gelegenheid voor ontmoeting, uitwisseling en inspiratie, onder het genot van zoete en hartige hapjes van de Wereldkeuken Bommelerwaard.

Graag bedanken we de gemeente Zaltbommel, gemeente Maasdriel, Cambium College, GGD Gelderland-Zuid en de Poorterij voor de prettige samenwerking en alle anderen die aan deze dag hebben meegewerkt en hebben deelgenomen.