Schokkend en verdrietig afscheid van Amar Rahou


Amar als bekende Bommelaar was al 35 jaar actief om met een enorme inzet en bewogenheid inwoners in Zaltbommel met elkaar te verbinden. Het is niet voor te stellen dat Amar er niet meer is, hij was er altijd en overal en was op verschillende manieren een bruggenbouwer. Zeker waar het ging over inwoners uit verschillende culturen, de samenwerking met betrokken organisaties en zijn zorg en inzet voor jongeren. Ongelooflijk was zijn energie, doorzettingsvermogen en geloof om door te gaan, ook bij tegenvallers.

Wij hebben Amar altijd als trouwe bondgenoot ervaren, vanaf begin jaren negentig als Stichting Welzijn Buitenlanders, vervolgens als Stichting Multicultureel Zaltbommel en sinds 2013 als Kompas Bommelerwaard. Kompas werkte en werkt nauw samen met de Marokkaanse Vereniging Al Amal waar Amar Rahou jarenlang voorzitter was, een onmisbare schakel voor velen, ook voor ons. Met de werkgroep Buren hebben we de Burendag van 26 september nog met Amar besproken en voor de eerste keer kon hij deze dag niet meemaken.

Amar, eerlijk en oprecht, boos over ongelijke behandeling en kansen, wist werelden bij elkaar te brengen, met respect voor ieders manier van leven en inzet voor gelijke kansen voor iedereen. Amar, we zullen de discussies met jou missen, jouw eigenzinnige mening, grapjes, jouw vertrouwen in ons en anderen, jouw appél, jouw ongekende energie en geloof dat het beter kan en moet. Maar Amar kan vertrouwen op zijn vrienden, met wie hij zoveel opgebouwd heeft, dat het werken aan een betere samenleving door zal gaan.

We wensen zijn vrouw, kinderen, familieleden en dierbaren, vrienden en iedereen die betrokken was bij Amar, heel veel kracht in deze moeilijke periode.

Joke Verkuijlen, namens medewerkers en bestuur Stichting Kompas Bommelerwaard

Lees meer in het artikel in het Brabants Dagblad:
Amar Rahou streed voor een betere samenleving in Zaltbommel

Of in het artikel in Trouw:

Amar Rahou (1966-2020) was een vader voor de kansarme jeugd van Zaltbommel