Orange the World – Stop geweld tegen vrouwen


Van 25 november tot 10 december 2020:
Stop geweld tegen vrouwen en meisjes
Wereldwijde Campagne Orange the World!
Activiteiten op 25 november, 3 en 9 december in Zaltbommel en Maasdriel

Meld geweld, om jezelf of anderen te helpen!
Voor informatie en spoed – bel gratis – 0800 2000 Als iedere seconde telt: bel 112.

Wereldwijd zijn er in deze periode acties om het geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen en te stoppen. Zoals overal in de wereld willen wij in deze periode ook in de Bommelerwaard zichtbaar aandacht vragen voor: Stop geweld tegen vrouwen.

In de periode van 25 november tot 10 december worden wereldwijd markante gebouwen oranje verlicht met de oproep ‘Voorkom en stop geweld tegen vrouwen en meisjes’. Zo wordt ook in de Bommelerwaard aandacht gevraagd voor: Stop geweld tegen vrouwen. In samenwerking met de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel, inwoners en maatschappelijke organisaties worden in deze periode activiteiten georganiseerd.


Woensdag 25 november om 18.30 uur
worden in de Bommelerwaard enkele gebouwen oranje verlicht en bij sommige gebouwen vlaggen en spandoeken gehangen: Stop geweld tegen vrouwen. De campagne wordt tussen 18:30 en 19:00 geopend in het gemeentehuis van Kerkdriel en bij het Stadhuis in Zaltbommel. In Kerkdriel zullen wethouder Anita Sørensen en enkele raadsleden het woord voeren en in Zaltbommel wethouder Adrie Bragt met enkele raadsleden. Genodigden kunnen ook hun steun betuigen met hun handtekening of oranje handdruk: Stop geweld!


Donderdag 3 december van 9.00 tot 12.00 uur
: Vrouwen en Veiligheid. Themabijeenkomst voor vrouwen en hulpverleners. Opening door burgemeester van Maaren. Welke vormen van geweld zien we, hoe voorkomen en stoppen we verschillende vormen van geweld. Waar en bij wie kunnen vrouwen en meisjes terecht voor melding en hulp. Hulpverleners in de Bommelerwaard geven informatie over hulp en ondersteuning en gaan in gesprek met vrouwen over wat nodig is aan hulp en steun die past, waar je ook vandaan komt. Vrouwen en hulpverleners uit de Bommelerwaard zijn van harte welkom. U moet zich wel aanmelden, er is een maximum van 25 deelnemers. Locatie: Passiekerk in Pand 9 in Zaltbommel.

Woensdag 9 december van 19.30 tot 21.30 uur: Mensenrechten en Vrouwenrechten.
Aan de vooravond van de dag van de Mensenrechten, 10 december, een bijeenkomst met informatie en uitwisseling. ‘Mensenrechten met focus op vrouwenrechten’ en wat betekent dat in de praktijk voor vrouwen, mannen, organisaties en gemeenten? U moet zich wel aanmelden. Er is een maximum van 25 deelnemers. Locatie: Raadszaal in Kerkdriel + online, nog onder voorbehoud.

Aanmelden
Aanmelden kan per email: joke.verkuijlen@kompasbommelerwaard.nl

Petitie
Verder wordt u uitgenodigd de petitie ‘Orange the World’ te ondertekenen:
Orange the World petitie. Wilt u graag meedenken, meewerken met Orange the World? Neem dan even contact op.

Download de flyer: Orange the world Stop geweld tegen vrouwen nov-dec 2020 Bommelerwaard

Met vriendelijke groet,
Anneliese van Oort, Ineke Wevers, Nicole van Dorsselaer en Joke Verkuijlen
Samenwerkingsverband Orange the World Bommelerwaard.

*Uiteraard zijn alle activiteiten op locatie Coronaproof, met een beperkt aantal deelnemers.