UWV verruimt de mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen!


Sinds 1 januari 2019 verruimt het UWV de regelgeving over het doen van vrijwilligerswerk. “Strategisch” vrijwilligerswerk helpt GrowZ- leden op de weg naar betaald werk. Veel GrowZ leden, die interessant vrijwilligerswerk deden, zijn de afgelopen tijd aan het werk gegaan.

Bij dit strategisch vrijwilligerswerk kijk je of het aanvullend is op je aanwezige kennis en ervaring. Wil je actueel administratieve vaardigheden bijspijkeren, kijk dan bijvoorbeeld naar organisaties als Humanitas Thuisadministratie, of de Formulieren Brigade van Stichting Kompas. Dit soort vrijwilligerswerk past dan prima in je cv en kan het gat vullen dat ontstaat als je werkloos wordt. Denk je over een loopbaanswitch: wil je je omscholen naar bijvoorbeeld de zorg: ook in die sector worden vrijwilligers gevraagd. Er zijn talloze organisaties de weg plaveiden naar een nieuwe baan. Voor een werkgever kan jouw vrijwilligersfunctie een grote pré zijn om je aan te nemen.