GrowZ en FLOW bezoeken Plieger


Buiten stond een felle oostenwind, en daarom troffen de netwerkgroepen FLOW uit Waalwijk en GrowZ uit Zaltbommel elkaar in de hal van het hoofdkantoor van Plieger voor het voorgenomen gezamenlijk bezoek aan het bedrijf.

We werden ontvangen door de heer K. van Geresteijn, de enorm enthousiaste operationeel directeur. Hij vertelde, ons rondleidend door de immense loodsen, allerlei leuke en interessante weetjes. Plieger, een grote sanitairhandel, heeft 18 toonzalen in Nederland. Zaltbommel heeft ook een distributiefunctie. Men levert alleen aan doe-het-zelfbedrijven en aan installateurs. Een mooie ontwikkeling is om voor de doe-het-zelver in één verpakking alle benodigde onderdelen voor bijvoorbeeld een fonteintje (een klein wastafeltje) bij elkaar in één doos te leveren.

Indrukwekkend was de stroom van binnenkomende goederen, via transportbanden, naar de plek van aflevering, zodat daar de lading voor de verschillende toonzalen kan worden opgepikt. Transport (per vrachtauto) geschiedt vooral ’s avonds en ’s nachts.

Door omstandigheden was er geen gelegenheid om van een HRM-medewerker te horen hoe Plieger tegen het sollicitatieproces aankijkt. Maar, eenmaal thuis, kijken we wel heel anders tegen onze simpele gootsteendop aan!

Hieronder staat een impressie van het bedrijfsbezoek, gemaakt door: Jan Guikers Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.