Gezellige jaarafsluitingen bij Kompas


Bij Kompas is het de traditie om vlak voor de zomervakantie het jaar op een leuke manier af te sluiten. Zo gingen een paar groepen met elkaar uit eten en andere groepen hadden meer creatieve uitjes. Naast een gezellig samenzijn en verbondenheid hebben de uitjes als doel de naaste omgeving beter te leren kennen en elkaar op een andere manier te ontmoeten. Hieronder geven we een impressie van een paar taalgroep-uitjes.

TaalPlus Brakel – een gezellige strandavond

De vrijwilligers van de taalgroep uit Brakel namen de deelnemers op een prachtige zomerse avond mee naar een strandje bij de Waal in Brakel, met uitzicht op het pondje van Brakel naar Herwijnen. Iedereen genoot daar van de door de deelnemers zelfgebakken cakejes, de mooie gesprekken en de lekker hapjes en drankjes. Ook werd er een letterspel gespeeld met een tennisbal. De groep kijkt terug op een geslaagde avond, iedereen had een hoop plezier!

TaalPlus Zaltbommel – bezoek aan Bommels Buiten

Twee taalgroepen uit Zaltbommel bezochten, over twee dagdelen verspreid, Bommels Buiten. Dit is de eigen moestuin van Bommels Bakhuys, waar zij zelf groenten en fruit kweken voor hun gerechten. De tuin ligt aan de rand van Zaltbommel, vlakbij natuurgebied De Hurnse Kil. De groepen werden gastvrij ontvangen door Carlijne van Santvoort, eigenaresse, en andere vrijwilligers van Bommels Buiten. Na een korte inleiding werd iedereen in kleine groepjes in de tuin rondgeleid. De volle aandacht ging uit naar al het moois en lekkers wat daar groeit en bloeit; alle zintuigen werden geprikkeld. Er werd aandachtig geluisterd. Ook werden er vragen gesteld door de deelnemers. Uit de gesprekken bleek dat veel deelnemers vroeger een eigen moestuin hadden in het land waar ze vandaan komen. Ze herkenden de groenten, kruiden en het fruit. Er werd geroken, geproefd en gevoeld. De geur bracht sommige deelnemers in gedachten weer even terug naar wat ze hadden en achter hebben moeten laten. Hierdoor kwamen er mooie gesprekken tot stand.

De rondleiding werd afgesloten met een lekker kopje koffie en thee (uit eigen tuin) en heerlijk zelfgemaakt gebak. Een prachtig samenzijn! Graag bedanken wij Carlijne en de vrijwilligers voor hun tijd en gastvrijheid.

TaalPlus Kerkdriel – bezoek aan de Jeu de Boulesclub Kerkdriel in Velddriel

Net als vorig jaar was de taalgroep uit Kerkdriel te gast bij de Jeu de Boulesclub Kerkdriel in Velddriel. Voor sommige deelnemers was deze sport al bekend, voor anderen helemaal nieuw. Er werd fanatiek gespeeld voor de winst! Twee vrijwilligers vullen aan: “Het is leuk om een actief en ontspannen uitje te doen met de groep. Het buitenzijn doet iedereen goed en de interactie tussen de deelnemers en vrijwilligers is ook bijzonder leuk in dit spel.”

Kompas bedankt alle locaties waar de groepen te gast waren en wenst alle deelnemers en vrijwilligers mooie zomerweken toe!