Formulierenbrigade helpt bij het Tijdelijk Noodfonds Energie


Huishoudens met hoge energierekening en lager inkomen kunnen steun aanvragen bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Dit kan tot 31 maart 2024.

Hoe werkt het
Het Noodfonds geeft huishoudens steun bij een deel van de energierekening. Het Noodfonds kijkt naar de energierekening voor gas, warmte en elektriciteit. En naar het inkomen van de volwassen mensen in jouw huishouden. Als het verschil te groot is, verlaagt jouw energieleverancier een deel van de energierekening voor een periode van zes maanden.

Wie kan het aanvragen?
Het huishouden heeft een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat betekent dat het bruto-inkomen per maand lager is dan € 3.200,- (alleenstaande) of € 4.480,- (samenwonend). Dat is inclusief 8% vakantiegeld.

Het huishouden heeft een energiecontract voor gas, stroom of warmte op naam van een persoon uit het huishouden. De energiekosten van de energieleverancier zijn hoger dan 8 of 10 procent van het bruto-inkomen per maand.

Hoe doen we de aanvraag?
De Formulierenbrigade helpt u met aanvragen via de website: www.noodfondsenergie.nl. Vooraf stellen wij je een paar vragen om zeker te zijn dat je kans maakt op steun van dit fonds.

Bekijk hier de video Noodfonds Energie

Wat breng je mee naar de Formulierenbrigade

  • Een e-mailadres en telefoonnummer dat we kunnen gebruiken voor de aanvraag.
  • DigiD van alle personen in het huishouden. Het inkomen van alle volwassen personen in je huishouden telt mee.
  • De energiegegevens (Energiecontract op naam van een persoon uit het huishouden):
    • De naam en het klantnummer van je energieleverancier
    • Het bedrag wat je afgelopen maand betaalde aan je energieleverancier (dat kun je vinden op je bankafschrift of op je energierekening)
    • Je adviestermijnbedrag (dat kun je vinden in de “mijn omgeving” van jouw energieleverancier)

Wat gebeurt er daarna?
Op het eind van je aanvraag zien we meteen of je kans maakt op steun. Jij hoeft dan niks meer te doen. De aanvraag gaat naar je energieleverancier. Je energieleverancier controleert je energiegegevens. Het Noodfonds Energie controleert je aanvraag. Is je aanvraag goedgekeurd? Dan verrekent jouw energieleverancier de steun met je energierekening voor een periode van zes maanden.

Contactgegevens Formulierenbrigade
Sonja van de Ven / 06-22 64 87 32 / sonja.vandeven@kompasbommelerwaard.nl