Een geslaagd Benefietconcert


Een geslaagd Benefietconcert voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije op zondagmiddag 19 maart in de Sint-Maartenskerk Zaltbommel.

Er is nu ruim 3000 euro gedoneerd!

Het was druk in de kerk, ruim 250 inwoners en betrokkenen uit de omgeving zijn gekomen naar dit mooie concert met als doel: geld inzamelen voor de slachtoffers van de verschrikkelijke aardbevingen in Syrië en Turkije. De middag stond in het teken van solidariteit, verbinding, elkaar ontmoeten en helpen. Burgemeester van Maaren opende de middag met de oproep voor hulp en solidariteit en benadrukte nog eens de impact van deze verschrikkelijke ramp. Zo vertelde Melda uit Turkije hartverscheurend over de onzekerheid in die dagen en het verlies van haar dierbare familie. Ayham uit Syrië sprak over zijn ervaring, hij hier en zijn familie daar zonder elkaar te kunnen spreken. Deze middag werden verhalen uitgewisseld, mensen ontmoeten elkaar in een mooie warme sfeer. Iedereen kon genieten van de vele soorten muziek én de Proeverij. Er waren volle tafels met hapjes en gerechten uit o.a. Turkije, Syrië, Afghanistan en Nederland, te koop voor het goede doel. En er is héél veel verkocht.

Binnenkort wordt bekend gemaakt wat tot nu toe is binnengekomen aan donaties.

*Waar gaat het geld naar toe? De helft van de bijdragen gaat naar Giro 555 en het andere deel naar betrouwbare stichtingen in Turkije en Syrië. Informatie daarover volgt nog.
Zie: https://kompasbommelerwaard.nl/benefietconcert/.

*Maar u kunt nog steeds doneren ten bate van slachtoffers aardbevingsramp!
U kunt overmaken t.n.v. Stichting Kompas NL33RABO 0104256613 m.v.v. Benefietconcert;
of scan de QR code voor uw directe donatie via de bank;
of via de website – zie oranje knop “Doneer nu”.
Zie: https://kompasbommelerwaard.nl/benefietconcert/
Vragen: 06-44614237 of 06-49137188 of joke.verkuijlen@kompasbommelerwaard.nl
Organisatie: Werkgroep Wereldmuziek/Stichting Kompas i.s.m. de Raad van Kerken en vele muzikanten, koks en andere vrijwilligers. Hartelijk dank aan allen.

Muzikanten: het Orkest ‘Anatolië’ met Turkse/Anatolische muziek; Harun Kiliç met oosterse fluit ‘Ney’; General Dixieland Band; Band Salty Souls; Koraspeler Lamin Kuyateh uit Gambia; Wereldmuziek vrouwenkoor ‘Cantadora’; Zingen met Annet; Reinier Korver, organist Sint Maarten; Band Lack of Time; Wereldmuziek Bommelerwaard.