Een bijzonder IFTAR in Kerkdriel op 16 april 2023


Het was een avond waar familie, vrienden en buren uit Kerkdriel en omgeving elkaar ontmoetten bij de IFTAR, de gezamenlijke maaltijd tijdens de Ramadan. Rond de 100 deelnemers, van jong tot oud, hebben meegedaan. Na de inloop en de opening van de avond werd informatie gegeven over de betekenis van de Ramadan en het Suikerfeest op 20/21 april. Waarbij gastvrijheid, zorg voor elkaar, samen delen, verbondenheid en vriendschap belangrijke waarden zijn.

Om 20.43 uur, bij zonsondergang was er heerlijke soep en dadels en daarna kon iedereen genieten van de meest uiteenlopende gerechten die thuis klaargemaakt waren. Voor kinderen en jongeren was voor diverse spelmogelijkheden gezorgd en hebben jongeren meegeholpen met soep rondbrengen, opruimen etc.

Zo was het een zeer levendig, gezellig gebeuren vol ontmoeting, bijpraten en spelen. De Iftar blijft een traditie in Kerkdriel dankzij de inzet van veel inwoners.

De IFTAR werd georganiseerd samen met families in Maasdriel, Connect2jeugd- jongerenwerk en Stichting Kompas Bommelerwaard.

Heeft u nog vragen? Ricardo Beset: r.beset@connect2jeugd.nl of 06 23330326 of joke.verkuijlen@kompasbommelerwaard.nl of 06-44614237

Donatie voor de slachtoffers van Syrië en Turkije is nog heel hard nodig! Deze avond konden deelnemers ook doneren en de mogelijkheid voor bijdragen blijft nog.