Coming Out Day – 11 oktober 2023


Op 11 oktober is het Coming Out Day. De dag waarop we extra stil staan bij het belang van te kunnen zijn wie je bent, hoe je je voelt. De dag waarop we willen laten zien dat iedereen gelijk is, dat het niet uitmaakt wat je gender, seksuele voorkeur of identiteit is.

Regenboogcomité
Daarom richtten wij in 2022 een Regenboogcomité op. Dit comité vraagt structureel aandacht voor Coming Out Day (11 oktober), Paarse Vrijdag (2e vrijdag december) en Idahot (17 mei) in onze gemeente.

Hijst u ook de regenboogvlag?
Wij vinden het fijn om met elkaar uit te dragen dat we iedereen accepteren en gelijk behandelen. Daarom vragen wij uw school, organisatie, vereniging of bedrijf om de regenboogvlag te hijsen op 11 oktober (of in de week van 9 oktober). Regenboogvlaggen zijn in alle soorten en maten te verkrijgen via internet, maar ons Comité kan ook een regenboogvlag in bruikleen geven aan uw organisatie.

Komt u ook naar het gemeentekantoor op 11 oktober?
Ook op 11 oktober hijst wethouder Karima Bouchtaoui de regenboogvlag bij het gemeentekantoor in Zaltbommel (Hogeweg 11). Zij zal dit doen rond 8.45 uur. Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn. Na afloop is er een koffiemoment in het gemeentekantoor.

Natuurlijk willen we graag weten of uw organisatie hierbij aanwezig is. Dat kan bij voorkeur via dit formulier of via een mail naar: regenboogcomitezaltbommel@gmail.com
Ook voor vragen of ideeën kunt u ons mailen.

Wij hopen op brede aandacht voor Coming Out Day. Graag tot ziens op 11 oktober!

Regenboogcomité Zaltbommel